Honda 599 Forum

Go Back   Honda 599 Forum > General Community > General

General General Discussions.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-23-2017, 07:14 PM   #1
usspeedup2
Junior Member
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 7
Default engine malfunction ? carbs?

not sure if im in the right section, but....

Can anyone tell me whats going on with my engine ?
Cant ride slowly, when i speed up its ok , but cant ride in peace the same speed .
in 1st gear and in 2nd it can be heared better, so here is a video
p.s. oh and sorry for the wind ....

https://youtu.be/Cl4tX9v_TIU
usspeedup2 is offline   Reply With Quote

Old 10-26-2017, 10:36 PM   #2
mlove
Senior Member
 
mlove's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Vancouver BC
Posts: 815
Default Re: engine malfunction ? carbs?

It is a bit hard to tell from the video what is going on.

Is it missing? Or does it seem choked out in the low revs?

If it has sat for a while, the carbs could be gummed up. Taking them apart and cleaning the jets may help.

I did notice you were shifting early, the bike doesn't like living in the sub-3500rpm range.

The only other thing I could suggest is that if it is missing, you might want to check that all of you spark plug cables are attached properly, and then beyond that, that the spark coils are in working order.
mlove is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 03:14 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.